יום ראשון, 14 באוגוסט 2011

קרמבל לאכילה מול הטלוויזיה- מתכון לימות הקיץ

מתכון זה מתאים במיוחד לימות הקיץ משום שקל להכין אותו והוא עובד מצוין עם פרות הקיץ.
זהו קינוח בריטי נפלא ולא מגונדר, שאוכלים ישר מהקערה בלי תיווך של צלחת או טווילים לקישוט. ישנם קינוחים בריטיים מעולים והקרמבל הוא אחד מהם. בחורף מכינים אותו מתפוחים ועכשיו מאפרסקים, משמשים וכל מה שמוצאים במקרר של אמא.

הערת המחברת: ההוראות בלשון נקבה מפני שבנים לא מכינים קינוחים כאלה, אם בן שאינו קונדיטור מכין קינוח, זה לרוב יהיה פרוייקט גרנדיוזי כמו סופלה שוקולד. במקרה זה הבן (שאינו קונדיטור ) ייקח שבוע חופש מהעבודה, ייסע לבלגיה או צרפת לרכוש את המצרכים בדיוק כפי שהם מופיעים במתכון וכיוצא בזה....

להלן המתכון:
1. מלאי עבור החתול חתול קערה גדולה של מים ואוכל וסעי לנפוש במשך סוף השבוע בדירה החדשה עם המרפסת והנוף האורבני של אימא.

2. אכלי את כל מה שאת מוצאת במקרר כי בסוף השבוע צריך חופש מהדיאטה הטבעונית.

3. בדקי היטב את מגירת הפרות והוציאי ממנה את כל פרות הקיץ: משמשים, אפרסקים, דובדבנים או כל פרי אחר בעל שיק אירופאי , פרות בעלי גוון טרופי ימתינו בסבלנות לקינוח אחר.

4. הכיני את פירורי הקרמבל: ניתן לפורר ביד מול הטלוויזיה או להשתמש במיקסר עם וו הגיטרה שרכשה עבורך אמא.
המתכון פשוט: 1 חמאה, אחד סוכר ו-2 קמח, מה הכוונה? אם משתמשים במאה גרם סוכר ומאה גרם חמאה, מוסיפים מאתיים גרם קמח, כך ניתן לשחק בכמויות, ואם נשארים פירורים, הם נשמרים עטופים במקפיא לנצח בערך.
אני בטוחה שניתן למצוא בספרי בישול ובאינטרנט טבלאות המרה שתאמרנה לכן כמה זה 100 גרם קמח בכוסות וכפות.



בכל אופן, אני הכנתי את הפירורים ממאתיים גרם סוכר, 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ו-400 גרם קמח, וזה מספיק לפחות לשני קררמבלים ועוד נשאר.
במיקסר עם וו גיטרה או בקצות האצבעות מפוררים את קוביות החמאה והקמח עד שנוצרים פירורים שדומים לחול רטוב, מוסיפים את הסוכר, מערבבים קצת וזהו, מוכן. אם שומרים על היחס שהסברתי, ניתן להמיר חלק מכמות הסוכר בסוכר חום בהיר או כהה, וחלק מכמות הקמח בשקדים או אגוזים טחונים. זה מתכון קליל שרק מכסה את הפירות ולא תופח ולכן ניתן לשחק איתו מבלי להלחץ. אני ממליצה גם להוסיף מעט קינמון.

5. חתכי את פירות הקיץ לקוביות קטנות, אך לא קטנות מדי עד שמעצבן לחתוך, דמייני שאת מכינה סלט יווני מוקפד. מלאי תבנית אפייה או תבנית חסינת חום בפירות, עד בערך שני שליש גובה ופזרי שני חופנים נדיבים של סוכר, מעט קינמון, כמה קוביות של חמאה חתוכה, אפשר להוסיף גם דבש. בכוונה אני לא נותנת כמויות מדוייקות, זהו מתכון ביתי עם אוריינטציה בישולית וכמות הסוכר משתנה גם לפי הטעם וגם לפי הפירות עצמם, שזיפים קשים, חמוצים ומרושעים כפי שקיבלנו בטירונות בבה"ד 12 אינם דומים לאפרסקים לבנים שעומדים לצאת לפנסיה בקרוב.





6. פזרי שכבה נדיבה של פירורים שתכסה את הפירות ושלחי לתנור ל-30 דקות לפחות בחום 170 מעלות. בינתיים הורידי בווי או די פרק של משפחת קרדשיאן. הפירורים אמורים להיות זהובים ואפויים, והפרות מיציים ומבעבעים. מי שרוצה לצמצם עוד את מיץ הפירות יכולה להוריד את חום התנור ל-150 מעלות ולאפות עוד רבע שעה.



7. הוציאי מהתנור, הניחי את המאפה לנוח כרבע שעה, שימי מעל גלידה וחפרי עם כף. מומלץ לאכול תוך כדי צפייה בבי בי סי פריים, או בקליפים של טייק דאת' אחרי האיחוד עם רובי