
ככתבת בבלוג שעוסק בין השאר באוכל, ומשום שלמרות החזות הצעירה שלי, אני מבינה היטב, הוזמנתי להשתתף בטעימת שמני זית מקצועית במסגרת התחרות הבין לאומית לשמני זית שהתקיימה השבוע בירושלים. ובכן, אני שמחה לבשר כי אין לנו במה להתבייש, ומספר שמני זית מתוצרת ישראלית זכו במדליות שונות. למדתי בטעימה שהקהל הישראלי אינו מורגל בשמני זית בעלי טעם עמוק יותר, ובמחוזותינו אוהבים שמני זית עדינים שעשויים מזיתים ירוקים. לי יש מקום בלב לכולם, אך כחובבת טעמים מודגשים, ניסיתי לטעום מספר שמני זית בעלי ארומה מודגשת יותר, חריפות חדה ומרירות קלה. בטעימה הסתבר לי לראשונה שמלבד ריח וטעם של זיתים , ניתן למצוא ניחוחות של עשב, פירות שונים, תבלינים וכו'. אני ממליצה לרחרח היטב את שמן הזית שלכם לפני שאתם טועמים אותו, תגלו דברים חדשים ותוכלו להתאים בין השמן למנה ביתר קלות. השמן המועדף עלי בטעימות היה זה של בית הבד "זיתא" בזכות טעם עשיר ומורכב. הכי מהנה היה לגלות שהשופטים הנכבדים אהבו את השמנים שהעדפתי. הידד, גם אני מבינה בקולינריה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה