




החופש הגדול הגיע ועכשיו יש לי זמן לעסוק בשני התחביבים האהובים עלי: אכילה וצפייה בטלוויזיה . גיליתי שיש לאורך כל סוף השבוע מרתון גוסיפ גירל...הידד , ולכן נחה עלי רוח האפייה, על מנת שיהיה לי חטיף מזין שילווה את הצפייה בתכנית המופלאה . להלן מתכון לעוגיות גרנולה, שנראות בריאות וחינוכיות ממבט ראשון, אך מחביאות בתוכן המון דברים טעימים באמת: שוקולד לבן, מריר וחלב, אגוזי פקאן ישראלים וסינים, פיסטוקים, מנגו מיובש, וכל מה שמשדרג גרנולה אפרורית בימים כתיקונם.
אם אין לכם משקל, קנו אחד, זה בדיוק מתאים לחופש הגדול.
250 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר לבן
250 גרם סוכר חום כהה, כלומר מוסקבדו- חשוב מאוד, הוא נותן את המרקם הנימוח
קמצוץ מלח (כמו שגרגמל נהג לומר)
2 ביצים
30 גרם חלב
375 גרם קמח לבן
15 גרם אבקת אפייה
8 גרם אבקת סודה לשתייה
300 גרם גרנולה של חברת קוואקר, כלומר, הפחית עם הציור של האיש עם הכובע. זוהי גרנולה מהירת הכנה
המון שוקולד קצוץ, אגוזים ופירות יבשים, ככל המרבה , הרי זה משובח
1. מקרימים במיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח לתערובת רכה ואחידה.
2. טורפים בנפרד את הביצים והחלב ומוסיפים בכל פעם מעט מהתערובת הנוזלית לתערובת החמאה והסוכרים. טורפים ורק לאחר שהביצה והחלב נטמעו, מוסיפים עוד ביצה וחלב. אסור לערבב בבת אחת את כל הנוזלים עם כל התערובת השומנית, זה לא יסתדר.
3. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומוסיפים לתערובת, מערבבים בעדינות רק עד שהקמח נטמע, מוסיפים את הגרנולה ומערבבים רק עד שהגרנולה נטמעת. העוגיות לא אוהבות ערבוב יתר.
4. מוסיפים את כל ההפתעות, אני מוסיפה לפי העין, השאיפה היא הרבה הפתעות עם קצת עוגיה מסביב.
5. יוצרים כדורים ומניחים במגש עם נייר אפייה במרווחים. אופים בחום 180 מעלות כמספר דקות, עד שהעוגיות זהובות בקצוות ורכות במרכז, אני אוהבת אותן צ'ואיות.
6. אוכלים מול גוסיפ גירל או שנותנים לאנשים שמנסים לעשות דיאטה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה